Construccions Gilabert | Espai Transmissor del Túmul Megalític de Seró
513
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-513,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Espai Transmissor del Túmul Megalític de Seró

Espai Transmissor del Túmul Megalític de Seró

L’Espai Transmissor va guanyar el premi FAD d’arquitectura l’any 2013 i va ser una de les tres obres escollides per representar Catalunya a la 14 Biennal d’Arquitectura de Venècia de l’any 2014.  L’edifici, dissenyat per l’estudi d’arquitectura Toni Gironès, ha rebut la distinció ‘ex aequo’ juntament amb l’escola bàsica i secundària de Sever do Vouga (Portugal), de Pedro Domingos.

És d’una sola planta amb diferents nivells i consta de quatre espais. Al de l’entrada hi ha l’espai polivalent o sala de projeccions, que acull actes vinculats amb la difusió del túmul megalític i del qual els veïns del poble també en poden fer ús com a sala social. En aquest mateix nivell hi ha una sala d’exposicions i una agrobotiga, amb una paret que és un boteller format per unes 1.600 ampolles de vidre.
Des d’aquest espai s’enllaça amb un passadís que, simulant un laberint, disminueix en alçària fins arribar a la sala anomenada ‘Esteles’ que conté les restes funeràries i té el terra de trencadís. El museu té obertures circulars al sostre i a les parets per permetre que la il·luminació sigui tota natural.

Date

February 17, 2016